- reklama -
Suroviny
2l
- lžíce sušených květů levandule
- 1 limetka
- 2 lžíce medu
- máta
- led
- Čerstvá máta
- plátek citronu na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Do hrnku si dáme levanduli, 2 větší listy máty a zalijeme horkou vodou. Odložíme pár minut k louhování, přidáme med a necháme zcela rozpustit. Mezitím si dáme do džbánu led a nakrájenou limetku na plátky.
-
Vařečkou můžeme silněji promíchat a tím uvolnit šťávu z limetky. Dolijeme minerální vodou, ale necháme si v džbánu kousek místa. Nakonec přes sítko přecedíme levanduli.
-
Ozdobíme citronem a mátou. Limonáda je v tuto chvíli vychlazená, takže je ideální ji podávat ihned.
Poznámka od kuchařky
V nápoji je hodně cítit med, takže kdo ho moc nemusí, lze nahradit cukrem.
skills-of-art.blogspot.com
Kuchařka: Kveha