- reklama -
Suroviny
- 1/2 hlávky čerstvého hlávkového zelí
- 6 brambor
- cca 2 hrsti lesních hub
- 1 litr vývaru
- kmín
- lžíce másla
- libeček
- petrželka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme očistěné a pokrájené houby, osolíme, okmínujeme a dusíme 10 minut.
-
Vývar přivedeme k varu, vložíme oloupané brambory pokrájené na kostky a nudličky zelí.
-
Vaříme 15-20 minut.
-
V polovině varu přidáme do polévky připravené houby.
-
Hotovou polévku posypeme jemně pokrájeným libečkem a petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Polévku nezahušťujeme, ale kdo by chtěl, může přidat jíšku a nechat ji provařit zároveň s bramborami a zelím.
Kuchařka: maris