
- reklama -
Suroviny
- 250 g strouhaného Eidamu
- 1 zelená paprika
- 2-3 rajská jablíčka
- 1 menší salátová okurka
- 1 ledový salát
- 1 malá sterilovaná kukuřice
- Na zálivku:
- 30 ml olivového oleje
- 1 PL dijonské hořčice
- ocet
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na plech s pečícím papírem nasypeme do dvou kol ( placek ) o průměru 15 cm slabou vrstvičku sýra. Zapékáme na 130-150 °C, až okraje kol slabě zezlátnou.
-
Placky poté vložíme do misek a necháme zchladnout ( je ale potřeba udělat misky co nejrychleji, aby nám sýr neztuhl ). Stejným způsobem pak připravíme další dva košíčky.
-
Papriky, okurku, salát, rajčátka ( ředkvičky ) pokrájíme, přidáme kukuřici, zálivku z oleje, dijonskou hořčici, ocet a sůl.
-
Salát rozdělíme do sýrových košíčků.
Zdroj : Pošli recept
Poznámka od kuchařky
Dávka je na cca 4 mističky. Můžeme ale množství sýra i surovin na misky zvýšit podle počtů osob.
Misky ze sýrů jsou moc dobré, dají se použít i na pomazánky a různé druhy salátů i pro návštěvy.
Kuchařka: varilamyskakasicku