Letní zeleninová polévka s fazolkami

65
- reklama -

Suroviny

50 g anglické slaniny
1 cibule
kousek celeru
1 větší mrkev
1 střední cuketa
asi 3 hrsti fazolových lusků
3 lžíce rajčatového protlaku,
1,25 l zeleninového vývaru
sůl
pepř
1/2 šálku rýže
1 lžíce olivového oleje
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.
    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme slaninu nakrájenou nadrobno, orestujeme a pak přihodíme připravenou zeleninu.


    Zobrazit celý recept

  2. Po chvilce přimícháme protlak, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme asi 5 minut povařit. Pak přisypeme propláchnutou rýži a polévku dále vaříme, až rýže změkne.

  3. Polévku vypneme a nakonec přidáme nasekanou bazalku.