
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 250 g kvalitních těstovin
- 3-4 rajčata nejlépe domácí
- 1 menší salátová okurka
- poměrně hodně pažitky
- 150 g vepřové šunky s vysokým podílem masa
- 150 g oblíbeného tvrdého sýra krájeného na plátky
- větší tatarská omáčka Hellman´s
- 1 zakysaná smetana
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Ve vařící dobře osolené vodě uvaříme těstoviny do stavu „al dente“ – důležité je nerozvařit je !
Scedíme a necháme vychladnout. -
Mezitím si nakrájíme šunku, sýr i pažitku na malé proužky a zeleninu na trošku větší kousky. Kdo má rád cibulku, může ji tam přidat nasekanou na drobounké kostičky. Já ji tam nedávala.
-
Šunku, sýr, zeleninu přidáme k vychladlým těstovinám. Přidáme tatarku a zakysanku dle chuti, dosolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a můžeme podávat. Nejlepší je podávat ho čerstvý a nepříliš studený.
Podáváme samotný nebo s pečivem..
Kuchařka: Avynka