- reklama -
Suroviny
- 250 g mletého či škrábaného hovězího masa (nejlépe svíčková nebo hovězí zadní – ořech)
- 1 menší červená cibule nebo šalotka
- 1 malý stroužek česneku
- 1 PL nasekaných kaparů
- 1 PL nasekaných naložených sušených rajčat (třeba tyto)
- 2 PL najemno nastrouhaného parmazánu
- 1 KL dijonské hořčice
- pár listů bazalky a cca 1 PL posekané pažitky
- 1 PL olivového oleje
- 1 KL olivového oleje s bílými lanýži
- trochu mletého bílého pepře
- sůl (pokud bude potřeba)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na velmi jemné kostičky, přidáme ji k masu spolu s posekanými kapary, sušenými rajčaty a parmazánem. Přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Solíme až nakonec, ingredience samy o sobě jsou různě slané, tak opatrně. A máme hotovo. Doporučuji k tomuto tataráku opečenou bílou bagetku, nikoliv klasické topinky.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/
Kuchařka: 1974andrea