Letní prošívaná deka

89
- reklama -

Suroviny

viz postup
4 žloutky
1 sklenice cukru
1/2 sklenice oleje
1/2 sklenice mléka
2 sklenice polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 sklenice kokosové moučky
(4 bílky)
2 tvarohy
1 vejce
1 vanilkový cukr
2 lžíce cukru krupice
trochu pudinkového prášku
rybíz
maliny
borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme 4 žloutky + 1 sklenice cukru ( sklenice 2 dl), přidáme 1/2 sklenice oleje nebo rozpuštěné hery + asi 1/2 sklenice mléka + 2 sklenice polohrubé mouky + 1 prášek do pečiva + 1 sklenice kokosové moučky.

  2. Nakonec vmícháme sníh ze 4 bílků.

  3. Můžeme dát na plech ( bude to dříve upečené, protože těsto je nižší), nebo na pekáč a ozdobně nastříkáme tvarohovou náplň.
    Náplň : 2 tvarohy ( dávám 1 kostku v papíře + jednu krabičku, 1 vejce, 1 van. cukr, 2 lžíce pískového cukru ( nebo podle chuti), trochu pudinkového prášku – vše umíchat.

  4. Naplnit mikrotenový sáček, kterému jsme ustříhly roh a do díry strčily ozdobnou špičku. Jde to krásně a nemusíte prát plátěnný pytlík.

  5. Do vzniklých čtverečků naskládáme ovoce, ovoce můžeme dle druhu pocukrovat, skvělý je rybíz, maliny, borůvky atd. Jde použít i zmražené. Pečeme na 180 stupňů.

    Recept je z nějakého kalendáře a v původním receptu bylo místo kokosu 100g mletých lískových oříšků, nebo se nemusí dávat nic, jen se dá víc mouky.
    Těsto by nemělo být moc tekuté, aby mřížky z tvarohu držely nahoře, nejlépe nedávat všechno mléko a pak případně ke konci dolít. Je to rychlé a moc dobré.
    Z 1/2 dávky si můžete udělat do koláčové formy.