Letní pomazánka z pečené zeleniny

42
- reklama -

Suroviny

1 lilek
malá cuketa
2 rajčata
3 červené papriky – na barvu
1 – 2 cibule
5 stroužků česneku
50 g anglické slaniny – nemusí být, ale dá chuť
koření na grilovanou zeleninu – nebo vaše oblíbené
olivový olej
plátek másla
sůl
pepř
chilli podle chuti
bazalka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Příprava je hodně jednoduchá. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Pokud budete dávat slaninu tak taky. Plech vyložíme pečícím papírem a vložíme zeleninu. Posypeme kořením a zakápneme olejem.


    Zobrazit celý recept

  2. Pečeme cca 30 minut do měkka. Po krátkém zchladnutí předěláme do vyšší nádoby. Ponorným mixérem rozmixujeme do hladka na pomazánku, nebo necháme kousky a směs použijeme třeba na špagety.

  3. Do hotové pomazánky přidáme na zjemnění kousek másla a nasekané bylinky podle chuti. Dochutíme pepřem, případně solí. Můžeme mazat na topinky, pečivo nebo si to dát s těstovinami. Chutě si měníme třeba různými bylinkami, jinou zeleninou, nebo kořením.

Poznámka od kuchařky

Měla jsem doma zeleninu, kterou jsem potřebovala spotřebovat. Je to jednoduché a spotřebujeme jakoukoliv zeleninu.