Suroviny
- 1 lilek
- malá cuketa
- 2 rajčata
- 3 červené papriky – na barvu
- 1 – 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 50 g anglické slaniny – nemusí být, ale dá chuť
- koření na grilovanou zeleninu – nebo vaše oblíbené
- olivový olej
- plátek másla
- sůl
- pepř
- chilli podle chuti
- bazalka nebo pažitka
Postup přípravy receptu
-
Příprava je hodně jednoduchá. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Pokud budete dávat slaninu tak taky. Plech vyložíme pečícím papírem a vložíme zeleninu. Posypeme kořením a zakápneme olejem.
-
Pečeme cca 30 minut do měkka. Po krátkém zchladnutí předěláme do vyšší nádoby. Ponorným mixérem rozmixujeme do hladka na pomazánku, nebo necháme kousky a směs použijeme třeba na špagety.
-
Do hotové pomazánky přidáme na zjemnění kousek másla a nasekané bylinky podle chuti. Dochutíme pepřem, případně solí. Můžeme mazat na topinky, pečivo nebo si to dát s těstovinami. Chutě si měníme třeba různými bylinkami, jinou zeleninou, nebo kořením.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem doma zeleninu, kterou jsem potřebovala spotřebovat. Je to jednoduché a spotřebujeme jakoukoliv zeleninu.