Suroviny
- PIŚKOT:
- 6 vajec
- 6 polevkových lžic moučkového cukru
- 5 polevkových lžic polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 pudink (vanilkový)
- citronová kůra
- trocha oleje – jen na zakápnutí
- PODKLAD:
- 2 zakysané smetany
- 1 tvaroh
- 1 lžíce cukru
- 1.5 smeta-fix
- OVOCE:
- nejlepší jsou jahody
- hrozno
- borůvky
- maliny
- ananas
- PUDING:
- 0.375 l vody
- 0.125 l pomerančového sirupu
- 1 vanilkový puding
- 2.5 polevkové lžíce cukru
Postup přípravy receptu
-
Piškot uděláme tak, že všechny suroviny (kromě oleje) dáme do nádoby a ušleháme. Čím déle tím lépe. Mělo by nám to nabýt minimálně 2-3krát do pěny, až poté přidáme kapku oleje (tím těsto spadne). Dobré je taky vmíchat prášek do pečiva až naposled, aby neztratil na účinnosti. Vymažeme plech (obyčejný vysoký asi 3-4 cm) posypeme krupicí a když je umícháno vše, vlijeme na plech a dáme do trouby na 130°C a na takových 12 minut.
-
Když máme v troubě, vezmeme všechny suroviny na PODKLAD a pěkně vmícháme jednu do druhé – necháme bokem odstát.
-
OVOCE očistíme, nakrájíme na poživatelné kousky.
-
Pudink uděláme bez mléka se surovinama výše popsanýma.
-
Když je hotový piškot – vezmeme PODKLAD a rovnoměrně rozetřeme po celém plechu- nemusí to být dokonalé 🙂 ovoce pěkně poklademe nahoru a nakonec udělaným pudingem ještě za tepla (a tekutosti), přelijeme celý vrch. Celý plech dáme ven zchladit nebo na chvíli do ledničky – až zatuhne puding nahoře, je hotovo.
Poznámka od kuchařky
tohle je neskutečný piškot po kterém se kdokoliv komu ho nabídnu může utlouct – VŘELE DOPORUčuji nechte si chutnat