- reklama -
Suroviny
2 porce
- 200 g brambor uvařených ve slupce
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce vinného octa
- 1/2 lžíce hrubozrnné hořčice nebo kremžské hořčice
- 1 lžic čestvé nasekané pažitky
- 1/4 lžičky soli
- mletý pepř
- 250 g pečeného kuřecího masa
- 2 lžíce lehké majonézy
- 2 lžíce netučného bílého jogurtu
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 2 posekané jarní cibulky
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1/2 lžíce okapaných a nadrobno nasekaných kaparů
- 1 vejce uvařené natvrdo
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
V míse smícháme olej, vinný ocet, hořčici, pažitku, sůl a trochu pepře. Tuto směs nalijeme na brambory a lehce promícháme. Necháme odležet v lednici cca půl hodiny.
-
V jiné míse smícháme majonézu s jogurtem, nebo pouze jogurt s nasekanou petrželkou, přidáme kousky kuřete zbaveného kůže, celer, jarní cibuli a kapari.
-
Zakryjeme a necháme 20 minut odležet. Kuřecí směs ozdobíme kolečky vajíček.
Poznámka od kuchařky
Recept ze starší Dia kuchařky mé kamarádky.
Toto jsou 2 porce. Jedna porce obsahuje:
20g sacharidů, 32g bílkovin, 34g tuku
520kcal
Kuchařka: JanaDorazinova