- reklama -
Suroviny
1 porce
- 2 silnější plátky vepřové krkovice
- 4 brambory
- Tymián
- Fazolky – čerstvé nebo mražené
- Olej
- Sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme pod tekoucí vodou, rozpůlíme, osolíme a posypeme tymiánem.
-
Dáme hodinku péct při cca 140°C.
-
Krkovičku jen osolíme a usmažíme.
-
Fazolky v osolené vodě povaříme do měkka.
Podáváme v létě na dvorku s pivem !
Poznámka od kuchařky
PS: Ke krkovičce můžeme přidat pro zjemnění chutě i lžičku másla. Jo a na nějaké grilování na dřevěném uhlí ve „stylu Pohlreich“ se vybodneme. Akorát to stojí čas a plno práce s čištěním grilu atd.(to už v TV samozřejmě neuvidíte) . . .
Kuchař: cekrops