Letní guláš se smetanou – Halapáč jihlavskej babičky

88
- reklama -

Suroviny

150 g zelených fazolí
2 velké zelené papriky
2 zralá letní rajčata (pokud nejsou letní, tak je raději nahraďte 100 ml pasýrovanými)
hluboký talíř čerstvých hub (nebo vanička žampionů)
1 velká cibule
1 pálivá paprika (podle chuti)
3 PL oleje
200 ml sladké smetany
1 CL mouky
sůl
čerstvý pepř mletý
1 PL sójové omáčky kikkoman
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Vsetku zeleninu ocistime od supiek, zrniecok, stoniek a neviem coho este vsetkeho, tak aby bola skratka cista. Nakrajame na vhodne velke kusky. Kto vari z paradajok tak ich radsej osupte.


    Zobrazit celý recept

  2. Do kastrola dame rozohriat olej a poprazime na nom cibulu so stiplavou paprickou. Tento zaklad osolime, okorenime a vlozime nan zelenu fazulku. Premiesame a dolozime papriku a paradajky, resp. pasirovane paradajky. Vsetko este posolime, okorenime a podlejeme horucou vodou.

  3. Dusime pod pokrievkou cca 20 minut, resp, kym nie je zelenina, obzvlast fazulka makka.

    Pridame nakrajane huby.

    Podlejeme uz len naozaj trosku a dusime nejakych 10 minut.

  4. Na zaver do zmotany rozslahame 1 kopcovitu lyzicku hladkej muky a vlejeme k zelenine. Nechame prevriet, dochutime sojovou omackou kikkoman, solou, cerstvymi bylinkami.

  5. Ak ste masozravci, tak si mozete opiect makku udeninu a zamiesat k pokrmu, alebo polozit len vrch. Jeme s chlebom, alebo knedlou,

Poznámka od kuchařky

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1827