Suroviny
- 150 g zelených fazolí
- 2 velké zelené papriky
- 2 zralá letní rajčata (pokud nejsou letní, tak je raději nahraďte 100 ml pasýrovanými)
- hluboký talíř čerstvých hub (nebo vanička žampionů)
- 1 velká cibule
- 1 pálivá paprika (podle chuti)
- 3 PL oleje
- 200 ml sladké smetany
- 1 CL mouky
- sůl
- čerstvý pepř mletý
- 1 PL sójové omáčky kikkoman
- čerstvé bylinky
Postup přípravy receptu
-
Vsetku zeleninu ocistime od supiek, zrniecok, stoniek a neviem coho este vsetkeho, tak aby bola skratka cista. Nakrajame na vhodne velke kusky. Kto vari z paradajok tak ich radsej osupte.
-
Do kastrola dame rozohriat olej a poprazime na nom cibulu so stiplavou paprickou. Tento zaklad osolime, okorenime a vlozime nan zelenu fazulku. Premiesame a dolozime papriku a paradajky, resp. pasirovane paradajky. Vsetko este posolime, okorenime a podlejeme horucou vodou.
-
Dusime pod pokrievkou cca 20 minut, resp, kym nie je zelenina, obzvlast fazulka makka.
Pridame nakrajane huby.
Podlejeme uz len naozaj trosku a dusime nejakych 10 minut.
-
Na zaver do zmotany rozslahame 1 kopcovitu lyzicku hladkej muky a vlejeme k zelenine. Nechame prevriet, dochutime sojovou omackou kikkoman, solou, cerstvymi bylinkami.
-
Ak ste masozravci, tak si mozete opiect makku udeninu a zamiesat k pokrmu, alebo polozit len vrch. Jeme s chlebom, alebo knedlou,
Poznámka od kuchařky
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na