- reklama -
Suroviny
2 porce
- 180 g vepřové kýty
- 10 g oleje
- 40 g cibule
- 1 lžička mleté papriky
- sůl
- 10 g hladké mouky
- 100 g pórku
- 100 g kedlubny
- 50 g rajčat
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. K cibuli přidáme mletou papriku, pokrájené maso, zalijeme trochou vody a dusíme.
-
Když je maso téměř měkké, tak v trošce vody rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Necháme provářet cca 10 minut.
-
Pak přidáme pórek nakrájený na kolečka, kedlubnu na nudličky, osolíme a tak ještě cca 10 minut vaříme, aby zelenina změkla, ale nebyla rozvařená.
-
Ke konci varu přidáme rajčata nakrájená na kousky. Podáváme s bramborem.
Poznámka od kuchařky
recept je na 2 porce. Jedna porce obsahuje:
22g bílkovin, 12g tuku, 15g sacharidů, 2,9g vlákniny,
255kcal-1070kj
Kuchařka: JanaDorazinova