
Suroviny
- 4 špekáčky nebo buřty
- 1 velká žlutá cibule
- 1 červená cibule
- 100 g červené papriky
- 1 stroužek česneku
- olej nebo sádlo
- 100 ml kečupu (kvalitního)
- cca 100 ml černého 10° piva
- 1 lžička sojové omáčky
- mletý pepř a sůl dle chuti
- chilli papričky nebo pasta dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Cibule pokrájíme na plátky nebo klínky a na malém množství oleje osmažíme v rozpálené pánvi dosklovata.
-
Pak cibuli nahrneme ke straně a do pánve vložíme osmažit buřty z obou stran dozlatova, podélně přepůlené, se z vrchu udělanými zářezy.
-
Po osmažení buřtů přidáme rozvonět nasekaný česnek, přisypeme na nudličky pokrájenou papriku, přilijeme kečup s pivem, sojovou omáčku, opepříme, případně přidáme chilli dle chuti a zaklopíme.
-
Na mírném plameni podusíme asi 5 minut, případně dosolíme dle chuti. Sos by měl mít krémovou konzistenci.
-
Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem, nebo na přepůlených minibagetkách, které můžeme před položením buřtů „vystlat“natrhaným salátem a po nandání dozdobit pokrájenou cibulkou.
Poznámka od kuchařky
Vychlazené pivo bude na zapití letních buřtů velmi, velmi vhodné 🙂
Příprava je podstatně rychlejší než klasická příprava v troubě a navíc si v létě z kuchyně neuděláme peklo 🙂