„Letní“ buřty na pivu – z pánve

71
- reklama -

Suroviny

4 špekáčky nebo buřty
1 velká žlutá cibule
1 červená cibule
100 g červené papriky
1 stroužek česneku
olej nebo sádlo
100 ml kečupu (kvalitního)
cca 100 ml černého 10° piva
1 lžička sojové omáčky
mletý pepř a sůl dle chuti
chilli papričky nebo pasta dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Cibule pokrájíme na plátky nebo klínky a na malém množství oleje osmažíme v rozpálené pánvi dosklovata.

  2. Pak cibuli nahrneme ke straně a do pánve vložíme osmažit buřty z obou stran dozlatova, podélně přepůlené, se z vrchu udělanými zářezy.

  3. Po osmažení buřtů přidáme rozvonět nasekaný česnek, přisypeme na nudličky pokrájenou papriku, přilijeme kečup s pivem, sojovou omáčku, opepříme, případně přidáme chilli dle chuti a zaklopíme.

  4. Na mírném plameni podusíme asi 5 minut, případně dosolíme dle chuti. Sos by měl mít krémovou konzistenci.

  5. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem, nebo na přepůlených minibagetkách, které můžeme před položením buřtů „vystlat“natrhaným salátem a po nandání dozdobit pokrájenou cibulkou.

Poznámka od kuchařky

Vychlazené pivo bude na zapití letních buřtů velmi, velmi vhodné 🙂

Příprava je podstatně rychlejší než klasická příprava v troubě a navíc si v létě z kuchyně neuděláme peklo 🙂