
- reklama -
Suroviny
- 1000 g nových brambor
- 1 Moravanka (naložená steril. zelenina i s cibulkou)
- 2-3 menší rajčátka
- pár lžiček dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- petrželka hladkolistá
- olivový olej na zakápnutí
- 1 malé jablko
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrabeme a povaříme do poloměkka (nesmí být moc měkké). Vychladlé brambory mřížkou protlačíme na malé kostičky. Přidáme zeleninu, rajčátka, hořčici, bylinky, olivový olej a trochu nálevu z Moravanky. Do tohoto salátu nedáváme ani majolku ani zakysanou smetanu.
-
Cibulku použijeme z nálevu z Moravanky, nasekáme a přidáme i na kostičky pokrájené jablko. Promícháme a necháme v chladu do druhého dne – přes noc. Podáváme s masem nebo jen tak. V létě je moc prima i s sebou k vodě.
Poznámka od kuchařky
www.facebook.com/Co-dnes-vaří-Iva–1464511327161645/?__mref=message_bubb
Kuchařka: Ivace64