Letní bramborový salát s naloženou sterilovanou zeleninou a jablky

150
- reklama -

Suroviny

1000 g nových brambor
1 Moravanka (naložená steril. zelenina i s cibulkou)
2-3 menší rajčátka
pár lžiček dijonské hořčice
sůl
pepř
petrželka hladkolistá
olivový olej na zakápnutí
1 malé jablko

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrabeme a povaříme do poloměkka (nesmí být moc měkké). Vychladlé brambory mřížkou protlačíme na malé kostičky. Přidáme zeleninu, rajčátka, hořčici, bylinky, olivový olej a trochu nálevu z Moravanky. Do tohoto salátu nedáváme ani majolku ani zakysanou smetanu.

  2. Cibulku použijeme z nálevu z Moravanky, nasekáme a přidáme i na kostičky pokrájené jablko. Promícháme a necháme v chladu do druhého dne – přes noc. Podáváme s masem nebo jen tak. V létě je moc prima i s sebou k vodě.

Poznámka od kuchařky

www.facebook.com/Co-dnes-vaří-Iva–1464511327161645/?__mref=message_bubb