- reklama -
Suroviny
- 600 g brambor (nejlépe typ C)
- 200 g cukety
- 100 g celeru
- snítka libečku a petrželové natě
- cca 50 ml smetany a 100 ml mléka
- 2 lžíce másla
- sůl
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Brambory, cuketu a celer oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme do osolené vody s libečkem, petrželovou natí a uvaříme doměkka.
-
Mezi tím ohřejeme mléko se smetanou. Uvařené brambory scedíme a vytáhneme natě. Přidáme smetanu s mlékem a máslo.
-
Nejdříve brambory pomačkáme šťouchadlem a poté šlehačem s metličkami vyšleháme dohladka. Pažitku můžeme vmíchat nebo posypat porce.
Poznámka od kuchařky
Kaše je jemná a moc dobrá. Množství mléka je jen orientační, přidávejte postupně, možná ho bude třeba i více. A celeru můžete taky přidat, záleží jen na vaší chuti.
Kuchařka: mika59