Letecký mls

41
- reklama -

Suroviny

jakýkoliv měkký salám (kabanos, Český)
asi 4 cibule
Na lák:
4 lžíce oleje
4 lžíce octa
4 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce Worchesteru
4 lžíce ostrého kečupu
8 lžic vody
1/2 lžičky chilli
sůl
pepř
1/2 lžičky sladké papriky
špetka muškátového oříšku
špetka tymiánu
špetka koriandru
1 bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný kabanos pokrájíme na kolečka asi 7 mm silná a také salám na stejnou sílu, ale ještě rozkrájet na menší kusy.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli na půlkolečka nebo celé kroužky o síle asi 5 mm. Vše navršíme do sklenice tak, aby byl salám proložen cibulí a nebyl úplně napěchován, aby mohl pronikat lák.

  3. A ten se udělá smícháním všech ingrediencí a dá se chvíli vařit. Ještě horký (- co láhev snese) se nalije na naskládaný salám. Otře se okraj a zavíčkuje. Víčko se ihned přisaje.

Poznámka od kuchařky

Tento mls se dá jíst již za pár hodin, ale kdo počká, neobanuje, jak říkají naš bratři z východu.