- reklama -
Suroviny
- jakýkoliv měkký salám (kabanos, Český)
- asi 4 cibule
- Na lák:
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce octa
- 4 lžíce plnotučné hořčice
- 4 lžíce Worchesteru
- 4 lžíce ostrého kečupu
- 8 lžic vody
- 1/2 lžičky chilli
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky sladké papriky
- špetka muškátového oříšku
- špetka tymiánu
- špetka koriandru
- 1 bobkový list
Postup přípravy receptu
-
Oloupaný kabanos pokrájíme na kolečka asi 7 mm silná a také salám na stejnou sílu, ale ještě rozkrájet na menší kusy.
-
Cibuli na půlkolečka nebo celé kroužky o síle asi 5 mm. Vše navršíme do sklenice tak, aby byl salám proložen cibulí a nebyl úplně napěchován, aby mohl pronikat lák.
-
A ten se udělá smícháním všech ingrediencí a dá se chvíli vařit. Ještě horký (- co láhev snese) se nalije na naskládaný salám. Otře se okraj a zavíčkuje. Víčko se ihned přisaje.
Poznámka od kuchařky
Tento mls se dá jíst již za pár hodin, ale kdo počká, neobanuje, jak říkají naš bratři z východu.
Kuchař: Vaclav Fronek