Lesní roláda

70
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 hrnek malin nebo borůvek
půl hrnku smetany ke šlehání
4 lžíce polohrubé mouky
4 lžíce cukru krupicového
4 vajíčka
1 cukr vanilka
citronová kůra
heru nebo je možný i jiný tuk na vymazání alobalu
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, opatrně vmícháme cukr, žloutky a polohrubou mouku nakonec.

  2. Těsto rozetřeme na tukem pomazaný alobal, který máme na plechu a pečeme v rozpálené troubě 4 minuty, samozřejmě, kdo jakou má, já elekt., tak mám zkušenost že ty 4 min jsou akorát.

  3. Po upečení roládku i s alobalem zavineme.

  4. Po vychladnutí alobal odstraníme a roládu naplníme smetanou ušlehanou s moučkovým cukrem, na kterou dáme lesní plody, roládu zavineme a pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Zdá se to složité a dlouhé, ale za 30 min máte lehký dobrý moučník, přeji dobrou chuť.