
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 hrnek malin nebo borůvek
- půl hrnku smetany ke šlehání
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 4 lžíce cukru krupicového
- 4 vajíčka
- 1 cukr vanilka
- citronová kůra
- heru nebo je možný i jiný tuk na vymazání alobalu
- moučkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh, opatrně vmícháme cukr, žloutky a polohrubou mouku nakonec.
-
Těsto rozetřeme na tukem pomazaný alobal, který máme na plechu a pečeme v rozpálené troubě 4 minuty, samozřejmě, kdo jakou má, já elekt., tak mám zkušenost že ty 4 min jsou akorát.
-
Po upečení roládku i s alobalem zavineme.
-
Po vychladnutí alobal odstraníme a roládu naplníme smetanou ušlehanou s moučkovým cukrem, na kterou dáme lesní plody, roládu zavineme a pocukrujeme.
Poznámka od kuchařky
Zdá se to složité a dlouhé, ale za 30 min máte lehký dobrý moučník, přeji dobrou chuť.
Kuchař: hugou