Lepenice z brambor zbylých od oběda

60
- reklama -

Suroviny

1 velká cibule – drobně nakrájet
sádlo
brambory uvařené
s kmínem
kysané zelí – nechat odkapat a je-li potřeba, tak trochu překrájet
škvarky – nejsou nezbytné, ale jsou moc dobré

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibuli osmažit na sádle do zlatohněda.


    Zobrazit celý recept

  2. Na druhé pánvi rozpustit lžíci sádla, na něm trochu opéct mírně rozšťouchané brambory (jen je pomačkám vidličkou), které zbyly od oběda, ale mohou být i čerstvě uvařené.

  3. Pak do nich vmíchat odkapané zelí a chvíli prohřát.

  4. Na talíři posypat škvarky a teplou cibulkou.

  5. Ani maso nemusí být, ale kdo chce, může si přidat třeba uzené.

Poznámka od kuchařky

Lepenici mám moc ráda a dělám ji takto často – je rychle hotová a využiji zbytky.

Byla zrovna včera k večeři.

Tato lepenice je trochu jiná, než ostatní zde uvedené, ale také moc dobrá.