- reklama -
Suroviny
- 1 velká cibule – drobně nakrájet
- sádlo
- brambory uvařené
- s kmínem
- kysané zelí – nechat odkapat a je-li potřeba, tak trochu překrájet
- škvarky – nejsou nezbytné, ale jsou moc dobré
Postup přípravy receptu
-
Drobně nakrájenou cibuli osmažit na sádle do zlatohněda.
-
Na druhé pánvi rozpustit lžíci sádla, na něm trochu opéct mírně rozšťouchané brambory (jen je pomačkám vidličkou), které zbyly od oběda, ale mohou být i čerstvě uvařené.
-
Pak do nich vmíchat odkapané zelí a chvíli prohřát.
-
Na talíři posypat škvarky a teplou cibulkou.
-
Ani maso nemusí být, ale kdo chce, může si přidat třeba uzené.
Poznámka od kuchařky
Lepenici mám moc ráda a dělám ji takto často – je rychle hotová a využiji zbytky.
Byla zrovna včera k večeři.
Tato lepenice je trochu jiná, než ostatní zde uvedené, ale také moc dobrá.
Kuchařka: Nadja