Lepenice plná vitaminů

44
- reklama -

Suroviny

1 kg brambor
500 g kysaného zelí
3 velké cibule
olej nebo sádlo
cukr
drcený kmín
sůl
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané a omyté brambory rozkrájíme, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme trochu drceného kmínu a uvaříme doměkka. Před vařením můžeme k bramborám přidat trochu sušeného nebo čerstvého libečku.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím oloupeme a nakrájíme cibule a orestujeme na oleji dozlatova.

  3. Zelí slijeme, v případě potřeby trochu propláchneme (raději ale ne, aby si zachovalo co nejvíc vitaminů) a pokrájíme nadrobno.

  4. Z uvařených brambor slijeme část vody, necháme asi 2 cm na dně hrnce a rozšťoucháme na kaši.

  5. Vmícháme pokrájené zelí a 2/3 osmažené cibule.

  6. Dochutíme solí, cukrem a kmínem.

  7. Necháme pod pokličkou asi 10 minut, aby se chutě propojily. Servírujeme posypané zbytkem restované cibulky.

Poznámka od kuchařky

Receptů na lepenice je zde sice několik, ale všechny vycházejí z dušeného zelí. Tepelnou úpravou se ale zničí hodně vitaminů, proto jsem zvolila tento postup.

Z důvodu alergie jsem musela z kaše vypustit mléko, kdo ho může a má rád, může ho samozřejmě do kaše přidat.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.