- reklama -
Suroviny
- (Na korpus forma 18cm):
- 3 vejce
- 18 dkg cukru moučky
- 18 dkg polohrubé mouky
- 3/4 prášku do pečiva
- 0,75 ml oleje
- 0,75 ml vlažné vody
- Krém:
- zkaramelizované salko
- 1 máslo
- Další ingredience:
- marmeláda
- lentilky
- kakao
- čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Rozdělíme vajíčka zvlášť na žloutky a bílek. Bílek ušleháme se špetkou soli do tuha.
-
Do žloutku přidáme cukr a vyšleháme do pěny.
-
Přidáme olej, vodu, mouka a prášek do pečiva a ušleháme. Přidáme sníh a lehce vmícháme.
-
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby a pečeme.
-
Máslo rozšleháme a přidáme zkaralemizované salko a vyšleháme do hmoty. Kdo chce, může přidat rozpuštěnou čokoládu na vaření nebo kakao.
-
Po upečení necháme vychladnout. Poté rozkrojíme na 3 pláty.
-
Spodní plát namažeme marmeládou a dáme krém. Opakujeme až do poslední vrstvy.
-
Poté celý dort pomažeme zbylým krémem a necháme v lednici lehce ztuhnout.
-
Poté naklademe lentilky a necháme ztuhnout.
Kuchařka: a.d.e.a