- reklama -
Suroviny
12 porcí
- 125 g hladké mouky
- 17,5 g kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 62 g másla
- 30 ml oleje
- 75 g cukru
- 1 vejce
- vanilka
- 100 g bílé čokolády
- lentilky na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Nejprve smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva. V jiné míse ušlehejte máslo, olej a vanilku do krémova, přidejte vejce. Vešlehejte suché přísady a čokoládu nasekanou na kousky. Utvořte dlouhý váleček, zabalte a dejte na 30 min do lednice. Poté jej krájejte na plátky asi 5mm tenké a na plech asi 5 cm od sebe, poté poklaďte lentilkami dle fantazie. Pečte 8-10 min na 190 stupňů(5).
Poznámka od kuchařky
Inspirovala jsem se v knize Zlatá čokoládová kniha
Kuchařka: teniska