
Suroviny
4 porce
- 2 cukety
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 7 listů bazalky
- 1 rohlík
- 1 mozzarella
- slunečnicový olej
- 400 g mletého masa
- nastrouhaný eidam (cca 40 g)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Cukety omyjeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vydlabeme dužinu, abychom vytvořily „lodičky“ a nepoškodily křehkou cuketovou slupku. Část tvrdé dužiny s peckami vyhodíme. Zbylou dužinu pokrájíme nadrobno.
-
Nadrobno nakrájíme také cibulku, česnekové stroužky a bazalkové listy.
-
Maso osolíme, opepříme.
-
Rohlík nakrájíme na drobné kostičky, dáme do větší misky a zalijeme šťávou z mozzarelly. Necháme důkladně nasáknout.
-
Mozarellu nakrájíme na tenčí plátky.
-
Na pánvičce na oleji osmahneme cibulku, česnek a přidáme maso. Až je maso dokonale osmahnuté, přidáme bazalku a nakrájenou dužinu a ještě trochu orestujeme. Celý obsah pánvičky přesuneme do misky s rohlíkem a promícháme.
-
Na plech dáme pečící papír, každou cuketovou lodičku naplníme vytvořenou směsí, na kterou rovnoměrně rozložíme plátky mozarelly a posypeme nastrouhaným eidamem (více či méně dle vlastní chuti).
-
Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi na 30-35 minut.
-
Podáváme s vařenými bramboramI.