
Suroviny
- vepřová krkovice plátky
- anglická slanina
- kysané zelí
- plnotučná hořčice
- šunková klobáska
- sůl
- pepř
- barbecue koření
- vejce
- hladká mouka
- cibule
- olej
- sádlo
- mléko
- pivo
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku nakrájíme na plátky (měl jsem možnost ji ještě vykostit a kosti jsem naložil spolu s masem), osolíme (použil jsem pragandu), okořeníme barbecue kořením, naklepeme a dáme do chladničky minimálně na 12 hodin uzrát.
-
Plátek krkovičky opepříme, potřeme hořčicí, dáme plátky anglické, pak kysané zelí, polovinu klobásy, přehneme (nebo zavineme) a sepneme jehlou nebo párátky.
-
Rozšleháme vajíčka s trochou mléka a piva. V této směsi obalíme závitky a ještě obalíme v mouce. Osmažíme v rozpáleném oleji a vložíme do pekáče promazaného sádlem a s cibulí nakrájenou na céčka (mě se tam podařilo ještě vecpat naložené kosti). Podljeme troškou bujónu, přikryjeme a vložíme do do rozpálené trouby na 200 stupňů.
-
Za občasného polévání výpekem (já jsem závitky potřel i zbytkem rozšlehaného vajíčka) pečeme 40-60 minut.
Jako přílohu jsem tentokrát použil opékaný brambor.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem získal od kolegyňky z práce Lenky Levasovské. V Příboře je o víkendu pouť a já jsem toto jídlo s úspěchem připravil jako hlavní chod.