
Suroviny
- -230 g (1 hrnek*) cukru
- -3 vejce
- -250 ml (1 hrnek) citronové šťávy, 3-5 citronů
- -strouhaná kůra ze 3 citronů
- -125 ml (½ hrnku) rozehřátého másla (přibližně 113 g v tuhém stavu)
Postup přípravy receptu
-
Ostrouháme žlutou část kůry ze tří omytých citronů.
-
Vymačkáme šťávu z citronů (mně stačila šťáva ze 3 a půl citronu).
-
Máslo rozehřejeme a necháme ho zchladnout.
-
V nádobě vhodné do mikrovlnky vyšleháme cukr s vejci do krémové konzistence.
-
Přidáme nastrouhanou kůru a za stálého míchání přilijeme citronovou šťávu a zchladlé rozehřáté máslo.
-
Vložíme do mikrovlnky na 1 minutu na plný výkon, vyndáme, promícháme a vrátíme zpět do mikrovlnky.
-
Celý postup opakujme 3x až 6x, záleží na výkonu mikrovlnky. Výsledná hustota krému by měla připomínat čerstvě uvařený pudink.
-
Krém propasírujeme přes husté síto, dáme do uzavíratelné nádoby a necháme vystydnout.
-
Krém uchováváme v lednici.
Poznámka od kuchařky
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…
Krém můžeme použít jako pomazánku na pečivo, k naplnění různých koláčů, pralinek, nebo ho můžeme smíchat s jogurtem, šlehačkou…
*Hrnek o objemu 250 ml.
**Pokud možno použijeme citrony bez chemického ošetření.