
- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 330 g cukru krupice
- 100 g másla
- 2 vejce
- 1 žloutek
- 2 dobře omyté citrony
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku, který můžete dát do parní lázně, dáme máslo a cukr. Z omytých citronů nastrouháme na jemném struhadle kůru (ale POZOR! jen žlutou část, ta bílá by dala lemon curdu nahořklou příchuť), vymačkáme z nich šťávu a přidáme k cukru a máslu.
-
Kastrůlek dáme do vodní lázně a mícháme do té doby, než se cukr rozpustí. V jiné misce rozšleháme vejce a žloutek, směs odebereme z parní lázně a vejce rychle zašleháme.
-
Opět vrátíme do páry a poctivě mícháme 8 až 10 minut, až začne směs houstnout, odstavíme, ještě krátce mícháme a naplníme do sklenic. Necháme vychladnout, označíme datem výroby a uložíme do lednice.
Kuchařka: DomaJeDoma









