
- reklama -
Suroviny
- 300 ml vody
- 2 lžičky cukru
- 14 g droždí
- 25 g oleje
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžíce hustého kvásku
- 2 lžíce bramborové kaše nebo bramboráku v prášku
- 3 lžíce dýňových semen
- 240 g žitné chlebové mouky
- 270 g hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme 150 ml vody, cukr, droždí, 60 g žitné a 110 g hladké mouky a necháme projet program Těsto až do konce.
-
Pak přidáme zbytek surovin a pekárnu zapneme na Základní program (většinou 3 hodiny a 30 minut).
Poznámka od kuchařky
Žitná mouka špatně kyne, ale tenhle chlebík je pórovitý, poměrně hodně nadýchaný (ale žádná buchetka), docela tmavý, krásně voní a je výborný i na druhý den.
Kuchařka: cathleen