Lehounký pšenično-žitný chleba

79
- reklama -

Suroviny

300 ml vody
2 lžičky cukru
14 g droždí
25 g oleje
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
2 lžíce hustého kvásku
2 lžíce bramborové kaše nebo bramboráku v prášku
3 lžíce dýňových semen
240 g žitné chlebové mouky
270 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme 150 ml vody, cukr, droždí, 60 g žitné a 110 g hladké mouky a necháme projet program Těsto až do konce.

  2. Pak přidáme zbytek surovin a pekárnu zapneme na Základní program (většinou 3 hodiny a 30 minut).

Poznámka od kuchařky

Žitná mouka špatně kyne, ale tenhle chlebík je pórovitý, poměrně hodně nadýchaný (ale žádná buchetka), docela tmavý, krásně voní a je výborný i na druhý den.

http://www.pekarnomanie.cz/