Lehounká dvoubarevná buchta z podmáslí,jablíček a kokosu

47
- reklama -

Suroviny

3,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku oleje
1 vejce
2 hrnky podmáslí
2 PL kakaa
2 lžičky jedlé sody nebo 1 prášek do pečiva
2 PL strouhaného kokosu
1-2 nastrouhaná jablíčka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny uvedené suroviny, kromě kakaa, smícháme a poté 2/3 těsta, bez kakaa nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáček nebo dortovou formu, nebo na plech.


    Zobrazit celý recept

  2. Až nakonec do zbylé části těsta vsypeme kakao, zamícháme a nalijeme na světlé těsto v pekáčku.

  3. Pečeme na 180 stupňů v předehřáté troubě cca 35-40 minut.

  4. Můžeme polít čokoládovou polevou z másla, cukru, kakaa a solamylu. Na závěr polevu posypeme kokosem nebo lupínky z mandliček.

Poznámka od kuchařky

Buchta je :“rychlovka-fofrovka“, je nadýchaná a lehká, dá se použít bez kakaa i na dortové těsto.