![Lehoučký ( ovocný ) zákusek na vzdálený způsob tiramisu_5ffa19b8a7fbd.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/lehoucky-ovocny-zakusek-na-vzdaleny-zpusob-tiramisu_5ffa19b89710e.jpeg)
Suroviny
cca 10
- 2 smetany ke šlehání
- 2 ztužovače šlehačky ( smetafix )
- 2 vanilkové cukry
- cukr moučka dle chuti ( já moc nedávala )
- 1 tvaroh (v alobalu )- kostka
- piškoty ( možná balení, možná víc – já je mám v dóze, tak nevím, kolik jsem jich tam dala )
- velice silná rozpustná káva
- mandlové aroma
- ovoce dle chuti – já použila kompotované broskve ( ale nemusí být )
- kakao
- potravinová folie
- forma na biskupský chlebíček
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme velice silnou rozpustnou kávu, do které přimícháme pár kapek mandlového aroma.
-
Připravíme si krém: Smetany vyšleháme se ztužovači, přidáme oba cukry a tvaroh. Pořádně rozmícháme, ať nejsou hrudky.
-
Formu si vysteleme potravinovou fólií a dáme první vrstvu piškotů, které jsme namočili na vteřinku do kávy.
-
Piškotky trošku smačkáme, ať je dno pokryté.
-
Opatrně dáme část krému, na který naskládáme pokrájené ovoce, které opět přikryjeme částí krému – já si to špatně rozpočítala, tak ty vrstvy mám nerovnoměrné, nicméně na chuti to neubralo :-).
-
Opět poklademe namočenými piškoty a pokračujeme jak u předešlých vrstev.
-
Poslední vrstvu tvoří piškoty.
-
Přikryjeme další fólií a mírně zatlačíme.
-
Necháme vychladit nejlépe do druhého dne. Další den opatrně vyklopíme, fólii stáhneme a těsně před podáváním posypeme kakaem. Dobrou chuť :-).
Poznámka od kuchařky
Recepty jsou tady velice podobné, ale mají zakysanou smetanu, pomazánkové máslo, lučina či se tam dává želatina apod. Já vycházela z toho, co jsem měla v ledničce 🙂
Tak tak jsem tuhle dobrůtku stačila vyfotit, takže se omlouvám za „špinavý“ řez, až ho budu dělat příště, vyfotím ho celý 🙂
Jinak je to fakt velice lehoučké a jemňoučké, u nás máme rádi takové věci, máslové krémy apod u nás moc nenajdete 🙂