- reklama -
Suroviny
- 5-6 mrkví
- 1 velká kedlubna
- 1 měkký odtučněný tvaroh
- 1 jarní cibulka
- 1-2 vejce
- 1 PL hořčice (ostřejší)
- 1 malou Majolku® – poličanku v sáčku (nebo bílý jogurt)
- sůl
- pepř
- 1 sýr Duko (termizovaný smetanový sýr s pažitkou)
- citrón
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou kedlubnu a omyté očištěné mrkve nastrouháme nahrubo. Uvaříme vajíčka natvrdo.
-
Uvedené suroviny vložíme do šlehače, přidáme tvaroh, sýr, nakrájenou jarní cibulku, šťávu z citronu, sůl, pepř a ušleháme.
-
Nakonec vmícháme majolku. Podáváme chlazené s pečivem.
-
Zdobíme rajčátky, petrželkou.
Kuchařka: varilamyskakasicku