Lehký švestkový krém

46
- reklama -

Suroviny
1 porce

100 g švestkovo skořicový Šmakoun
10 g čerstvých švestek nebo mražených švestek
100 ml mandlového nápoje ALPRO
špetka skořice

Postup přípravy receptu

  1. Švestky povaříme na třech lžících vody, dokud nejsou téměř měkké, v případě potřeby přidáme ještě trošku vody. Polovinu švestek si odložíme stranou.


    Zobrazit celý recept

  2. Šmakouna nastrouháme na jemném struhadle a rozmixujeme tyčovým mixérem spolu s mandlovým nápojem. Dvě lžíce si uschováme do malé misky a do zbytku přidáme dušené švestky a skořici. Znovu rozmixujeme.

  3. Na dno skleničky položíme polovinu celých švestek, pokračujeme tmavším švestkovým krémem, pak nalijeme ten bez švestek a končíme opět vrstvou švestkového krému.

  4. Navrch položíme zbylé dušené švestky, můžeme posypat trochou strouhaného Šmakouna nebo kousky mandlí. Necháme vychladit a po hodině můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

– pokud vám na kaloriích zase až tak moc nezáleží, můžete do krému přidat trochu třtinového cukru 😉