Suroviny
1 porce
- 100 g švestkovo skořicový Šmakoun
- 10 g čerstvých švestek nebo mražených švestek
- 100 ml mandlového nápoje ALPRO
- špetka skořice
Postup přípravy receptu
-
Švestky povaříme na třech lžících vody, dokud nejsou téměř měkké, v případě potřeby přidáme ještě trošku vody. Polovinu švestek si odložíme stranou.
-
Šmakouna nastrouháme na jemném struhadle a rozmixujeme tyčovým mixérem spolu s mandlovým nápojem. Dvě lžíce si uschováme do malé misky a do zbytku přidáme dušené švestky a skořici. Znovu rozmixujeme.
-
Na dno skleničky položíme polovinu celých švestek, pokračujeme tmavším švestkovým krémem, pak nalijeme ten bez švestek a končíme opět vrstvou švestkového krému.
-
Navrch položíme zbylé dušené švestky, můžeme posypat trochou strouhaného Šmakouna nebo kousky mandlí. Necháme vychladit a po hodině můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
– pokud vám na kaloriích zase až tak moc nezáleží, můžete do krému přidat trochu třtinového cukru 😉