
Suroviny
12 porcí
- 0,5 kg vanička jahod
- 1 broskvový kompot
- 15 kuliček hroznového vína
- 2 dětské piškoty
- 4 kelímky zakysané smetany
- 2 smetany ke šlehání
- 8 lžic cukru
Postup přípravy receptu
-
Do dortové formy na dno narovnáme piškoty tak, aby byly narovnané i na stěnách formy.
-
Vychlazenou smetanu ke šlehání ušleháme dotuha.
-
V misce promícháme zakysanou smetanu s cukrem a do toho krému vmícháme ušlehanou šlehačkou.
-
Jahody zbavíme lístků, omyjeme ovoce a nakrájíme na plátky.
-
Část připraveného krému nalijeme na piškoty ve formě.
-
Smetanový krém uhladíme tak, aby piškoty na dně zakrýval a tvořil stejně silnou vrstvu. Krém hustě poklademe připravenými plátky ovoce podle vlastní fantazie.
-
Na ovoce dáme další vrstvu piškot a zalijeme krémem.
-
Jako poslední vrstvu jsem dala ovoce na krém. Takto postupujeme až nám dojde krém. Mě to vyšlo na 4 vrstvy. Povrch uhladíme a necháme 24 hodin tuhnout v ledničce.
Poznámka od kuchařky
ovoce můžete změnit podle vlastní chutě