
- reklama -
Suroviny
- 500 g reveně
- 2–3 jablka
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1,5 hrnku podmáslí (kefíru)
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- kaštanová marmeláda
- Drobenka:
- 80 g másla
- 100 g hrubé mouky
- 50 g mandlových plátků
- 50 g třtinového cukru nebo cukru krupice
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme třtinový cukr, olej, vejce a vše promícháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme kyšku.
-
Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem.
-
Reveň i jablka oloupeme, pokrájíme na malé kousky a rozprostřeme po celém povrchu koláče. Mezi ovoce ještě poklademe lžičkou “ cik cak“ kaštanovou marmeládu (krém).
-
Všechny přísady na drobenku smícháme, promneme prsty a nasypeme rovnoměrně na koláč.
-
Vložíme péci do trouby na 180 stupňů na dobu cca 35 minut.
Poznámka od kuchařky
Varianta II.
Místo drobenky můžeme na koláč ušlehat tuhý sníh a zapečeme se sněhem.
Kuchařka: varilamyskakasicku