
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 8 středně velkých brambor
- 1 salátová okurka
- 100 g majonézy
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce zakysané smetany
- 100 ml smetany ke šlehání
- pepř
- sůl
- případně zelené olivy
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, prudce zchladíme ledovou vodou, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
Salátovou okurku nakrájíme na kolečka, ta na čtvrtiny, osolíme a necháme cca 15 minut vyrosit vodu. Osušíme a promícháme s brambory.
-
Majonézu prošleháme s prolisovaným česnekem, zakysanou smetanou a šlehačkou a vše dobře spojíme.
-
Opepříme, osolíme a případně promícháme s okapanými olivami. Salát výborně chuťově doplňuje ostřejší smažené masové pokrmy.
Kuchařka: Eliza