- reklama -
Suroviny
dortová forma 26cm
- Těsto:
- 150 g hladké mouky
- 2 rovné lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 150 g cukru
- 2 vejce
- 75 ml oleje
- 75 ml vody
- Náplň:
- 1 mandarinkový kompot
- 200 ml smetany ke šlehání
- 250 g tvarohu
- 150 g bílého smetanového jogurtu
- 50 g moučkového cukru
- 1 želatinový ztužovač za studena (dr. Oetker)
- Na polevu:
- 1 balíček čirého dortového želé
- 250 ml mandarinkové šťávy
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smícháme všechny sypké suroviny, přidáme rozšlehaná vejce, olej a vodu a rozmícháme metličkou důkladně tak dlouho, až se všechny suroviny spojí.
-
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme asi 20 minut.
-
Dort vyndáme z formy, dáme vychladnout.
-
Formu očistíme, vložíme zpět korpus, který potřeme náplní.
-
Tu si uděláme tak, že smícháme tvaroh s jogurtem a cukrem. Želatinový ztužovač si připravíme podle návodu a přidáme ho k tvarohové směsi. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku. Mandarinkový kompot zcedíme, necháme okapat. Mandarinky uložíme na povrch náplně. Šťávu odměříme na 250 ml (můžeme doplnít vodou) a podle návodu si připravíme želatinu. Nalijeme ji na povrch, nejlépe lžící.
-
Dort dáme do lednice vychladit.
Kuchařka: mischelinka