Lehký jáhlový dezert – pudink

48
- reklama -

Suroviny
2 porce

1/2 hrnku jáhel
1 hrnek vody
300 g bílého jogurtu
med dle chuti
marmeláda (nejlépe domácí)
ovoce
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spaříme horkou vodou a scedíme. Přidáme hrnek vody a uvaříme (můžeme i mírně rozvařit). Necháme vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Jáhly dáme společně s medem a jogurtem (pouze 4 lžíce) do mixéru a vyšleháme hladký krém. Část „pudinku“ můžeme obarvit a ochutit marmeládou.

  3. Plníme do pohárů společně s ovocem (ořechy…) a proložíme i samostatnou vrstvu jogurtu (také může být dochucený marmeládou).

Poznámka od kuchařky

Zdravá a lehká mňamka 🙂