
Suroviny
- 6 rýžových chlebíčků (cca 80 g)
- (měla jsem bio rýžové chlebíčky)
- 200 g čokolády na vaření
- šťáva ze dvou citronů
- 600 g měkkého tvarohu
- 160 g bílého jogurtu
- 50 g cukru krupice
- 8 plátků želatiny a voda (podle návodu)
- 200 g smetany ke šlehání
- 3 PL marmelády z lesních brusinek na potření
- 2-3 kiwi
- máslo a strouhaný kokos na vysypání dortové formy
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Rýžové chlebíčky nalámeme (nadrtíme) na menší kousky a smícháme s rozehřátou čokoládou. Hmotu z rýžových chlebíčků a čokolády narovnáme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali strouhaným kokosem. Hmotu potřeme brusinkovým džemem a dáme na hodinu a půl do chladu.
Mezitím citronovou šťávu smícháme s měkkým tvarohem, bílým jogurtem a cukrem. Želatinové plátky připravíme podle návodu. Tekutou želatinu pak vmícháme do tvarohového krému.
-
Šlehačku ušleháme. Když začne tvarohový krém želírovat, vmícháme do něj ušlehanou šlehačku. Takto připravený krém nalijeme na vychladlý korpus, poklademe olupanými a pokrájenými plátky kiwi a dáme na cca 4-6 hodin do chladu.
Poznámka od kuchařky
Inspiroval mne recept z knihy : „Pečeme bez mouky “ – od Anja Donnermeyerová. Přidala jsem pak podle sebe ještě džem a kiwi.









