Suroviny
8 porcí
- 5 vajec
- 180 g cukru moučka
- 200 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 lžíce oleje
- tuk na vymazání formy
- mouka nebo kokos na vysypání formy
- Krém:
- 1 smetana 33%
- 1 malý jogurt
- 1 panák ledové vody
- marmeláda na potření korpusu (možné i na obarvení krému)
- ovoce dle možností
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme bílky a žloutky. Bílky vyšleháme s cukrem do tuha. Zašleháme žloutky, pak mouku s práškem do pečiva. Vznikne polotekuté těsto.
-
Přelijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péci do předehřáté trouby na 170 °C cca 30 minut. Po upečení necháme 10 minut v otevřené troubě a pak úplně zchladnout ve formě, nebo hrnci – podle toho v čem pečete.
-
Na krém ušleháme šlehačku s panákem ledové vody do tuha, nakonec vmícháme jogurt (šlehačem v pohodě). Můžeme obarvit marmeládou.
-
Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme marmeládou, krémem, posypeme ovocem. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, naneseme krém a zdobíme ovocem.
-
Nejlepší je, nechat přes noc v lednici a jíst druhý den.
Poznámka od kuchařky
http://cs.simplesite.com/builder/pages/preview3.as…
Korpus je nadýchaný, i když to není klasický piškotový. Ale nespadl a to mi jich spadlo hodně. Takže doporučuji. Je možné dort péct i v hrnci – jde vyklopit, ale doporučuji na vysypání kokos a rozhodně ho nechat úplně zchladnout, pak teprve vyklápět 🙂