![Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru_5ff8bde494f3d.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/lehke-rizoto-z-krutiho-masa-a-vyvaru_5ff8bde486888.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2 porce
- Na vývar:
- jakékoliv krůtí maso(mohou být i krůtí křídla)
- 1 zeleninový bujón
- mrkev
- celer
- petržel
- sůl
- pepř
- Do rizota:
- 2 lžíce mraženého hrášku
- 1/2 hrnku rýže
- 1 hrnek vývaru
- gulášová paprika
- 100 g 30% tvrdý sýr cc
- 1 lžíce olivového oleje
- Zbytek vývaru samozřejmě použijeme jako polévku
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme klasickou krůtí polévku se zeleninou. Krůtí maso pak obereme, pokrájíme na menší kousky a dáme bokem.
-
Na lžíci oleje orestujeme maso, pokud je třeba, přidáme 1-3 lžíce vývaru a chvíli promícháváme. Přidáme gulášovou papriku, hrášek a rýži. Zase chvíli restujeme.
-
Nakonec zalijeme vývarem a dáme péct do trouby. Vaříme do vsáknutí vývaru a pak ještě chvilinku na barvu.
-
Do hotového rizota přimícháme nastrouhaný sýr a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Já vím, že tady kupa podobných receptů, ale ať jsem dělala, co jsem dělala nenašla jsem rizoto úplně podobné a třeba se někomu bude hodit, je hodně dietní a opravdu skvělé 🙂
Kuchařka: JanaDorazinova