Suroviny
- 3 uzená krůtí stehna
- 3 chlebíčkové veky
- 6 vajec
- 300 ml kuřecího vývaru
- 2 kuřecí prsa
- 1 velký svazek zelené petrželky
- mladé kopřivy
- muškátový květ
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Do vody s kostkou kuřecího bujonu dáme vařit kuřecí prsa. Z krůtích stehen obereme maso a nakrájíme na malé kostičky, veky nakrájíme také na kostičky. Omytou petrželku nasekáme nadrobno.
-
Čerstvě nasbírané kopřivy dáme do menší misky a spaříme vařící vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Uvařená kuřecí prsa necháme vychladit a nakrájíme na kostičky.
-
Vše dáme do jedné mísy a důkladně promícháme. Do vychladlého vývaru z kuřete přidáme sůl, pepř, muškátový květ a rozšlehaná vejce. Důkladně propracujeme, aby se všechny suroviny řádně promísily.
-
Připravenou směs vsypeme do pekáče, vyloženého pečícím papírem a rukou umačkáme do roviny. Vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 1-1 a 1/2 hodiny, dozlatova.
-
Špejlí zkusíme, zda je nádivka řádně propečená. Podávám teplou i studenou, s kyselou okurkou, cibulkami nebo podle chuti.
Poznámka od kuchařky
Pokud si směs připravíme 1 den dopředu a necháme zakryté potrav. fólií přes noc v ledničce, bude nádivka ještě lepší, díky proležení.
Dobrou chuť!