
Suroviny
4 porce
- 500 g brokolice
- 100 g směsi semínek (dýňová, píniová, slunečnicová apod.)
- 100 g směsi klíčků (mungo, čočka, vojtěška apod.)
- 1 lžíce dýňového oleje (viz tipy a triky)
- 1,5 lžíce thajské mango omáčky (viz tipy a triky)
- 150 g kvalitních surimi tyčinek (viz tipy a triky)
Postup přípravy receptu
-
Brokolici odřízněte košťál a rozdělte ji na malé růžičky (velikosti na jedno sousto). Na chvíli ji namočte do mísy s vodou, abyste z ní odplavily případný hmyz.
-
Očištěnou brokolici vložte asi na 5 minut do mírně osolené vroucí vody tak, aby změkla, ale zůstala „na skus“. Pomocí cedníku brokolici slijte a důkladně propláchněte studenou vodou, aby se dále nevařila.
-
Mezitím opražte na suché pánvi semínka, až se pořádně rozvoní – asi tak 10 minut.
-
Ve větší míse promíchejte okapanou brokolici se semínky i klíčky.
-
Přidejte 1 lžíci dýňového oleje i 1 a ½ lžíce mango omáčky a důkladně promíchejte, aby se salát rovnoměrně ochutil.
-
Surimi tyčinky nakrájejte na menší kousky, vložte do brokolicové směsi a zamíchejte už jen velmi opatrně, aby se „krabí“ maso nerozdrobilo.
-
Nechte v lednici uležet alespoň půl hodiny, aby se všechny chutě vzájemně propojily a podávejte například s kouskem opečené bagety.
Poznámka od kuchařky
Rozfocený postup + tipy a triky najdete na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz
Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/brokolicovy-salat…