- reklama -
Suroviny
- 200 g Rajského protlaku
- 1 lžíce oleje
- 40 g másla
- 1 cibule
- 80-90 g hladké mouky
- bobkový list
- pepř
- tymián
- sůl
- cukr krupice
- 1300 ml vývar nebo voda
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dozlata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme jíšku. K jíšce přidáme protlak a ještě vše krátce za stálého míchání smažíme. Smažením protlaku částečně srazíme jeho kyselost. Vše zalijeme vývarem a pokud vývar nemáme, postačí nám voda.
-
Vše řádně promícháme, přidáme cukr a sůl a přivedeme za občasného promíchání k varu. Povaříme cca 10 minut, během vaření dle své chuti případně dosolíme nebo dosladíme.
-
Nakonec omáčku jen přecedíme, abychom z ní odstranili koření a můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Kuchařka: Anetadam