![Lehká dobrota s mašličkami_5ffb75610eba1.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/lehka-dobrota-s-maslickami_5ffb7560f2e9e.jpeg)
Suroviny
3 porce
- 1/2 cibule
- 4 – 5 rajčat
- 2 – 3 zelené papriky
- 4 stroužky česneku
- 500 ml vody
- 1 kostka bujónu
- 300 ml mléka
- asi 4 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 polévková lžíce kečupu
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmín
- grilovací koření
- olej
- těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme půlku cibule, nakrájíme na měsíčky.
-
Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčatům nakrojíme slupku nožem, zalejeme vařící vodou, chvilku počkáme a potom sloupneme. Také nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na malé kostičky.
-
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, cibuli zesklovatíme, přidáme česnek, krátce orestujeme a dodáme rajčata a papriky.
-
Orestujeme, zalejeme vodou, jak začne vařit, přidáme bujon a provaříme.
-
Přidáme kečup (nejméně PL, ale kdo chce víc, může, podle chuti).
-
Do misečky nalejeme mléko, prošleháme metličkou s moukou a přidáme do pánve. Směs se nám krásně zahustí na omáčku.
-
Dochutíme kořením a solí. Ještě provaříme asi 10 minut.
-
V osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny.
-
Na talíři podáváme posypané nastrouhaným čedarem.
Poznámka od kuchařky
Tento receptík je velmi jednoduchý, nic nového pod sluncem, ale dobré, když si něco naplánujeme a najednou zjistíme, že vlastně v ledničce nic nemáme. To se mi právě stalo. A Kája miluje těstoviny. 🙂