
- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 4 ledvinky
- hlíva ústřičná (mohou být i jiné houby)
- 1 cibule
- 2 zelené papriky
- 1 rajče
- pórek
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku (nebo šťávy)
- trochu nějaké uzeniny (nemusí být)
- 1 masox
- sůl
- 2 lžičky zázvoru
- olej
- Solamyl (nebo jíška)
- svazek pažitky
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky si očistíme a připravíme, jak jsme zvyklí.
-
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pórek a česnek, pak přidáme pokrájené ledvinky, které nejdřív zprudka zatáhneme, pak přidáme zázvor, rajčatový protlak a vodu s masoxem, dusíme.
-
Když ledvinky začnou měknout, dáme k nim nakrájenou papriku, rajče, hlívu, uzeninu a dusíme do změknutí.
-
Dosolíme, dochutíme a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a nakonec hodíme nadrobno nakrájenou pažitku, promícháme, provaříme a máme hotovo.
Poznámka od kuchařky
Opět jedna improvizace, která se kupodivu chuťově povedla. Podávala jsem s těstovinama, ale dobrá je i rýže, nebo brambory.
Kuchařka: Bibinka









