Suroviny
3 porce
- 3 vepřové ledvinky, ze kterých jsme den předem vykrájeli močovody a naložili je do mléka
- 1 větší cibule
- asi 3 lžíce sádla
- velká špetka kmínu
- špetka sušeného granulovaného česneku (syrový nedávám, byla by to jiná chuť)
- pepř
- sůl
- lžička sojové omáčky tmavé (pro barvu, nemusí být)
- asi 3 lžíce sterilované kapie, nakrájené na pásky
- asi 3 lžičky sterilovaných kaparů
- 1 lžička hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmažíme cibuli, kterou jsme nakrájeli na půlkolečka. Já mám ráda v pokrmu z ledvinek výraznou cibulku, takže ji vypeču do karamelova. Cibulku pak z tuku vyberu a dám stranou. Na silně rozpálené sádlo po cibulce vložím na lístečky nakrájené ledvinky a zprudka opékáme.
-
Přidáme pepř, větší špetku kmínu a špetku granulovaného česneku. Necháme „připražit“, až se kmín rozvoní, tak asi 10-15 minut. Přidáme předem osmaženou cibulku.
-
Lehce zaprášíme lžičkou hladké mouky a necháme krátce zasmažit. Pak podlijeme cca hrnkem vody, záleží, kolik chceme mít sosu.
-
Lehce provaříme cca 20 minut. Před koncem varu vložíme na proužky nakrájenou sterilovanou červenou kapii a asi 3 lžičky kaparů. Můžeme zakápnout pár kapkami tmavé sojové omáčky pro tmavší barvu sosu.
-
Pro chuť přidávám i lžíci kyselého láku z kapie, ale nemusí být. Pokrm dělám v litinovém kastrolu, který nechám hodně rozpálit, lze použít i hlubší pánev nebo wok.