Ledvinky na hříbkách

38
- reklama -

Suroviny
3 porce

3 ledvinky
1/2 cibule
1/3 pórku (bílou i zelenou část)
miska nakrájených hříbků
1/2 kostky masoxu
olivový olej
kmín
čerstvý rozdrcený pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky si připravíme jak jsme kdo zvyklí a nakrájíme si je na kousky. Na stejně velké kousky nakrájíme hříbky, cibuli nadrobno a pórek na proužky.


    Zobrazit celý recept

  2. V kastrůlku si orestujeme cibulku, na ní dáme také orestovat ledvinky i pórek, přikryjeme, ztlumíme oheň a necháme chvíli dusit ve vlastní šťávě.

  3. Pak přidáme připravené hříbky, kmín, pepř, masox, mírně zalijeme vodou a dusíme dál, dokud nejsou ledvinky a hříbky měkké tak akorát.

  4. Do malého množství vody si dáme solamyl, nebo hladkou mouku a ledvinky zalijeme, zahustíme a přidáme si tolik vody, kolik potřebujeme šťávy (neděláme omáčku, ale šťávu). Teď teprve dosolíme, chvíli převaříme a můžeme konzumovat.

Poznámka od kuchařky

Doma plno hub a tak jsem přemýšlela, do jakého jídla dát hříbky, až jsem se rozhodla pro ledvinky i když je pravda, že se směsí hub už jsem je dělala, ale moc mě zajímalo, jak budou chutnat jen se hříbkama, když obě suroviny mají svoji charakteristickou chuť-jedním slovem výborné!