Ledvinky na badyánu

48
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 vepřové ledvinky
1 větší cibule
1 červená paprika (kapie)
1 párek (jiná uzenina)
2 – 3 hvězdičky badyánu
Solamyl
pepř
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky očistíme a promyjeme, tak, jak jsme zvyklí a nakrájíme je na širší plátky. Na oleji osmahneme cibuli, nakrájenou na proužky, přidáme ledvinky, které zprudka orestujeme a dusíme ve vlastní šťávě.


    Zobrazit celý recept

  2. Když se šťáva dostatečně vydusí, přidáme badyán, papriku nakrájenou na proužky, zauzený párek nakrájený na tenčí kolečka, opepříme, osolíme, přidáme vodu a dusíme dál.

  3. Když nám ledvinky změkly, tak omáčku zahustíme Solamylem, který rozpustíme v trošce vody. Chvíli povaříme, vyndáme z omáčky badyán a můžeme jít konzumovat.

Poznámka od kuchařky

Byla to moje jedna z napínavých zkoušek improvizace, která mi vyšla skvěle. Badyán tomu jídlu dá úžasnou chuť!