
- reklama -
Suroviny
- 250 g uzeného pangase
- 1/2 ledového salátu
- svazek ředkviček
- dijonská hořčice
- olej
- sůl nemusí být
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Salát natrháme na menší kousky, rozdělíme do misek, přidáme omyté a na plátky nakrájené ředkvičky.
-
Do hlubší misky dáme 1 lžičku hořčice, pomalu přiléváme olej za stálého prošlehávání metličkou, dokud se obě suroviny nespojí a nevznikne hladká zálivka. Podle chuti můžeme trochu osolit a zakápnout citronem.
-
Salát a ředkvičky promícháme se zálivkou a do misek rozdělíme pangase, pokrájeného na jemné proužky.
Poznámka od kuchařky
Místo pangase můžeme použít jinou uzenou rybu.
Kuchařka: maris