Ledový salát s uzeným pangasem a ředkvičkami

55
- reklama -

Suroviny

250 g uzeného pangase
1/2 ledového salátu
svazek ředkviček
dijonská hořčice
olej
sůl nemusí být
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Salát natrháme na menší kousky, rozdělíme do misek, přidáme omyté a na plátky nakrájené ředkvičky.

  2. Do hlubší misky dáme 1 lžičku hořčice, pomalu přiléváme olej za stálého prošlehávání metličkou, dokud se obě suroviny nespojí a nevznikne hladká zálivka. Podle chuti můžeme trochu osolit a zakápnout citronem.

  3. Salát a ředkvičky promícháme se zálivkou a do misek rozdělíme pangase, pokrájeného na jemné proužky.

Poznámka od kuchařky

Místo pangase můžeme použít jinou uzenou rybu.