- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 menší ledový salát
- 100 g uzeného lososa
- 6 křepelčích vajec
- 10 ks cherry rajčátek
- hrst rukoly nebo petrželky
- Zálivka:
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- čerstvě mletý černý pepř
Postup přípravy receptu
-
Ledový salát natrháme nebo nakrájíme na malé kousky do mísy. Křepelčí vajíčka vaříme 3 minuty a ihned přendáme do studené vody. Zachlazená oloupeme, překrájíme na poloviny a dáme stranou.
-
Opláchneme a osušíme cherry rajčátka a rozkrájená na poloviny nebo čtvrtiny dáme stranou. Opláchneme a osušíme i rukolu nebo petržel.
-
V malé mističce prošleháme zálivku a promícháme v míse s ledovým salátem, rukolou a rajčátky.
Salát dáme na talíř, poklademe natrhanými plátky lososa a přidáme vajíčka. Podáváme ihned s francouzskou bagetkou nebo opečenými plátky toastového chleba.
Kuchařka: Marie Svarcova