
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 hlávka ledového salátu – lze použít i např. čínské zelí
- 100 g hlívy ústřičné
- kolečka okurky
- 1 stonek zelené cibulky
- několik zelených oliv
- sůl
- čerstvě drcený pepř
- granulovaný česnek
- olivový olej
- vinný ocet (kdo nemá rád, použije obyčejný, trochu naředěný vodou)
- parmazán
Postup přípravy receptu
-
Hlívu nakrájíme na proužky a zprudka ji opečeme na malém množství oleje dokřupava (cca 10 minut).
-
Přemístíme ji na papírové utěrky, abychom odsáli přebytečný tuk, posypeme špetkou granulovaného česneku, necháme vychladnout a teprve potom osolíme. Nikdy nesolíme předem, houby by pustily vodu a spíše by se dusily.
-
Ledový salát natrháme na kousky a promícháme se zálivkou, připravenou ušleháním 3 lžic olivového oleje, 1 lžíce bílého vinného octa a soli.
-
Salát poklademe plátky okurky, šikmo nakrájenou cibulovou natí, rozpůlenými olivami a hlívovými škvarky.
-
Ozdobíme hoblinkami parmezánu a posypeme čersrvě tlučeným nebo namletým pepřem.
-
Podáváme například s opečenými tousty a sklenkou dobrého bílého vína.
Kuchařka: Eliza